top of page

Velkommen til Via Artis Konsort – nyt medlem af DEOODEOO – Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner byder velkommen til et nyt ensemble – Via Artis Konsort. Ensemblet arbejder internationalt i et spændende, innovativt spænd mellem den tidligere musik, verdensmusik-traditioner og helt nye kompositioner. Hos ensemblet vil du også møde fascinerende musikdramatik, musikinstallationer og nytænkende performances.

Via Artis Konsort blev dannet i 2006 og har siden spillet over 400 koncerter i ind- og udland. Ensemblet turnerer med faste koncertprogrammer, men indgår lige så ofte i forskellige samarbejder med solister, kor, komponister, scenekunstnere mv. Musikken byder på toner fra senmiddelalderens ballader til barokmusikkens stærke rytmik – altid med stor vægt på forudgående grundig research. Derfor spiller ensemblet på originale, historiske instrumenter, men forbinder genrer på tværs af århundrede med stor succes og autenticitet. Ensemblets størrelse tilpasses det planlagte programmet og varierer derfor fra koncert til koncert.

Under corona-nedlukningen har ensemblet indspillet det meste af materialet til et nyt album med titlen ’Solens spejl’. Albummet, der også indeholder video og podcasts, er musik fra ensemblets kammeropera ‘Andersens duende’. Desuden har Via Artis Konsort – udover de regulære koncerter – en række nye spændende site-responsive musikdramatiske projekter forskellige steder i landet, som løber af staben i 2022.

Hos DEOO byder vi Via Artis Konsort velkommen som medlem!


Comments


bottom of page