top of page

Kulturministeren byder ny digital musikundervisningsplatform velkommenPressemeddelelse – Danmarks nye musikundervisningsplatform – DEOO Charanga (www.charanga.dk) – lanceres mandag den 24. august. Kulturminister Joy Mogensen og borgmester i Egedal Kommune Karsten Søndergaard vil sammen med skolebørn fra Maglehøjskolen i Ølstykke byde den digitale platform velkommen.


DEOO Charanga er en gratis, digital undervisningsplatform for musikundervisning, der som den eneste online platform i Danmark udelukkende har fokus på musik. Platformen har både undervisningsmateriale for den garvede musikunderviser samt undervisningsforløb til den uerfarne lærer. DEOO Charanga er udviklet til skabe det direkte og blivende samarbejde mellem folkeskolens musikundervisning i klasserne, musik- og kulturskolens instrumentalundervisning – og de professionelle orkestres, bands og ensemblers skolekoncerter.

”Vi er meget stolte over at kunne tilbyde undervisere i musik – på både folkeskoler og musikskoler – dette gratis tilbud. Det er klart et digitalt løft af musikfaget og giver mulighed for at nå alle landets børn med undervisningsmateriale af høj kvalitet,” siger Eyvind Vesselbo, formand i DEOO – Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner, som er organisationen bag Charanga i Danmark. Han tilføjer: ”DEOO Charangas fokus er at sikre børn lige adgang til musikundervisning. Den glæde og trivsel, et barn oplever ved at mestre et instrument eller ved at synge, skal være alle forundt.”

I løbet af de sidste år har DEOO Charanga arbejdet tæt sammen med musik- og folkeskoler i Egedal Kommune for at gøre platformen helt klar. Det er derfor oplagt, at elever fra Maglehøjskolen sammen med de øvrige gæster spiller platformen ind.

”Jeg er da stolt over, at vi her i kommunen, har bidraget til, at det her er lykkedes. Det falder godt i tråd med den dannelse, vi giver de børn i samarbejdet med Musikskolen og Folkeskolen. At give børnene mulighed for at møde musikken igennem et instrument og tilegne sig musikalske færdigheder og have fællesskabende musikalske oplevelser sammen, er en del af en almen dannelse. Jeg synes også, det er en styrke, at det ikke kun er for de få. Det er hele klasser i folkeskolen, der kan deltage og være med.” udtaler Egedals borgmester Karsten Søndergaard.

DEOO Charanga lanceres i Danmark den 24. august på Maglehøjskolen, Skelbækvej 8A, 3650 Ølstykke. Kontakt projektleder og kommunikationsansvarlig Marie Nørskov Bærentsen på mnb@deoo.dk for mere information.


Charanga-platformen blev grundlagt i 1996 i England og anvendes i dag af lidt over 50% af de engelske grundskoler, svarende til over 8.500 skoler, 33.000 lærere og ca. 2. mio. skolebørn. Charanga er derudover udbredt til mange engelsktalende lande og internationale skoler i samlet 61 lande. DEOO – Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner har de sidste 3 år arbejdet på at udvikle og tilpasse platformen til brug i det danske skolesystem, i musikskolernes instrument- og orkesterundervisning, samt i de aktiviteter, hvor det professionelle musikliv møder børn og unge.


Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page