top of page

Finn Schumacker ny bestyrelsesleder for Danske Ensembler, Orkestre og OperainstitutionerDEOO – Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner siger farvel og takker bestyrelsesformand Eyvind Vesselbo og byder velkommen til ny bestyrelsesleder Finn Schumacker, der vil fortsætte DEOO’s politiske arbejde for et stærkere musikliv. Finn Schumacker vil sammen med resten af bestyrelsen herunder ny vicebestyrelsesleder Else Torp også stå i spidsen for organisationens arbejde med blandt andet publikumsudvikling, musik til alle landets børn og unge, digitalisering og øget mangfoldighed.


Efter fire gode år som bestyrelsesformand hos Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner har Eyvind Vesselbo valgt at trække sig fra posten. Eyvind Vesselbo har været en vigtig og værdsat drivkraft i at sætte DEOO på det politiske landkort i organisationens første år. Ikke blot på Christiansborg, men også rundt i landet, hvor han blandt andet har været dybt engageret i DEOO’s arbejde med at få kvalitetsmusik ud til alle børn og unge. Posten som bestyrelsesleder overtages af Finn Schumacker, der lige er fratrådt som musikchef for Odense Symfoniorkester.


”Eyvind skal have en stor, stor tak for sit enorme engagement for musikkens sag. Han har med sin viden og netværk været en uvurderlig styrke for DEOO. Han har åbnet de politiske døre for den levende musik, og det er vi ham utroligt taknemmelige for,” siger den nyvalgte bestyrelsesleder Finn Schumacker og fortsætter, ”jeg ønsker at fortsætte Eyvinds gode arbejde med at sikre de bedst mulige udviklingsbetingelser for den levende musik. Der er vigtige opgaver foran os, og jeg glæder mig til samarbejdet med DEOO’s bestyrelse og sekretariat.”


Finn Schumacker har en velfunderet og lang baggrund i det danske musikliv og er bl.a. formand for Danske Kulturbestyrelser.


”Vi er rigtig glade for, at Finn har takket ja til at være ny bestyrelsesleder for DEOO. Vi ser ind i en fremtid med spændende opgaver for musik- og kulturlivet i Danmark – blandt andet digitalisering og publikumsudvikling – og her er Finn den helt rette til at føre det gode arbejde, Eyvind har ført an indtil nu,” udtaler Asbjørn Keiding. Ved konstituering af bestyrelsen valgtes Else Torp desuden til vicebestyrelsesleder. Else Torp er til daglig manager af vokalensemblet Theatre of Voices og har ligeledes en bred erfaring – både som leder og udøvende musiker.


”DEOO er med en stærk bestyrelsesledelse med Finn og Else ved roret klar til at finde løsninger på de fremtidige udfordringer, der tegner sig. Deres store faglighed og indsigt i området vil uden tvivl gavne musikelskere på begge sider af scenekanten. Vi er klar,” siger Asbjørn Keiding.コメント


bottom of page