top of page

DEOO: Positive takter i Radikale Venstres finanslovsudspil


Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner ser positivt på Radikale Venstres finanslovsudspil, der blev præsenteret i går. Udspillet byder bl.a. på forslag om 10 millioner kroner årligt til DEOO og Levende Musik i Skolens initiativer for at nå ud med kvalitetsmusik til alle landet børn og unge. Hertil foreslår partiet at øge Copenhagen Phil – hele Sjællands Symfoniorkesters driftsbudget med 3,9 millioner kroner årligt.


Finanslovsudspillet fra Radikale Venstre blev i går fremlagt, og udspillet indeholder bl.a. en såkaldt Kulturpakke for børn og unge, der bl.a. har forslag om 10 millioner kroner til udvidelse af de professionelle symfoniorkestre og ensemblers indsats for at spille koncert for alle elever på grundskoler og ungdomsuddannelser mindst én gang årligt. En indsats der – under navnet Koncertløftet – foregår i tæt samarbejde med Levende Musik i Skolen.

”Vi glæder os over Radikales finanslovsudspil, som understreger, at der er politisk forståelse for DEOO’s gode arbejde med at få den levende musik ud til alle børn og unge. Vi er helt enige i prioriteringen, som rammer lige ind i vores strategiske arbejde,” udtaler DEOO’s formand Eyvind Vesselbo og fortsætter, ”DEOO og Levende Musik i Skolen arbejder tæt sammen for at sikre, at alle børn får glæde af musikken – også de børn, der ikke nødvendigvis bliver introduceret til den klassiske musik og jazzen i hjemmet. Mødet med forskellige musikgenre giver eleverne mulighed for at mærke musikken på egen krop, udvide deres horisonter og føle glæde – det er alle børn forundt.”

Forslaget om 3,9 millioner kroner årligt til driftsbudgettet hos Copenhagen Phil – hele Sjællands Symfoniorkester vækker også glæde hos brancheorganisationen for de professionelle orkestre og ensembler. Før 2020 stod Copenhagen Phil egenhændigt for 2%-besparelserne, blev afskaffet med sidste års finanslov.

”Copenhagen Phil har efter 2%-besparelserne – som i flere år raserede dansk kulturliv – et hul i kassen, som det er på høje tid, der gøres noget ved. Et årligt løft af symfoniorkestrets driftsbudget vil hjælpe gevaldigt og gavne orkestret, som også i en corona-tid har det svært,” siger Eyvind Vesselbo.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page