top of page

DEOO byder velkommen til 3 nye medlemmer

Opdateret: 6. apr. 2022


Siden årsskiftet har DEOO – Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner budt velkommen til hele tre nye medlemmer. Det drejer sig om Nordkraft Big Band, guidOpera samt Lydenskab. ”Det er meget glædeligt,” udtaler direktør Asbjørn Keiding.


guidOpera, Nordkraft Big Band og Lydenskab har i løbet af 2022 anmodet og fået godkendt medlemskab af DEOO - Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner.

”Det viser noget om DEOO’s bredde, at vi rummer bigbands, operakompagnier og kammermusikensembler – både de traditionelle og mere utraditionelle af slagsen – som de tre nye medlemmer er bevis på. Det er vores politiske styrke, at vi favner forskelligartede musikalske udtryk og ensembler. Både store og små medlemsorganisationer nyder godt af de projekter, netværk og sparring, der også er en del af DEOO’s arbejde,” siger Asbjørn Keiding, direktør i DEOO, og fortsætter, ”Det er meget glædeligt, at flere ønsker at være en del af DEOO. Vi har allerede indledt dialogen med de nye ensembler og ser frem til samarbejdet.”

Lydenskab er et instrumentalensemble, der spænder vidt. Fra de mere utraditionelle konstellationer, scener og samarbejder. Ensemblet søger at arbejde med samfundsaktuelle temaer, der gør den klassisk musik relevant for et nyt publikum. Fokus er tværkunstneriske samarbejde og nye publikumsgrupper, altid med ønsket om at tilføre koncertformen noget nyt.

guidOpera er et kammeroperaensemble etableret af operasolist- og connaisseur Guido Paevatalu, der i dag virker som instruktør, scenograf og producent på forestillingerne. Missionen for guidOpera er at så mange som muligt skal opleve operaen, helt tæt på. Ensemblet kan passe ind på den scene, der nu engang er til rådighed og når således bredt ud i hele landet. guidOpera giver derfor publikum en særlig intim operaoplevelse, hvor hver nuance opfattes af publikum og hvor musikerne ikke kan dække sig ind bag andre på scenen.


Nordkraft Big Band er en musikalsk naturkraft på toppen af Danmark. Bigbandet har etableret sig som et af landets mest aktive og visionære ensembler indenfor rytmisk samtidsmusik og nyder anerkendelse både nationalt og international. Big Bandet har – udover sin høje kunstneriske kvalitet – stort fokus på arbejdet med næste kæde af talentfulde musikere og har skabt et netværk for 23 amatør-bigbands i Nordjylland.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page