top of page

Nordic Music Pool: Match-making projekt for orkestre og filmkomponister på vej

Opdateret: 7. mar. 2019

DEOO – Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner har sammen med Brancheklubben for Film- og Mediekomponister fået bevilliget støtte af Nordisk Kulturfond til projektet Nordic Music Pool.

Projektet Nordic Music Pool har fået bevilliget støtte fra Nordisk Kulturfond til udvikling. Nordic Music Pool er en online platform, der har til formål at matche nordiske orkestre og komponister. Målet er at skabe et værktøj, der hurtigt og nemt kan vise nordiske komponister og orkestre, der står til rådighed for et samarbejde.


De nordiske lande har omkring 60 orkestre og et stort antal ensembler støttet af staten. Normalt planlægger et professionelt orkester sine aktiviteter to-tre år frem i tiden. Komponister i film-, medie-, danse- og teaterbranchen arbejder derimod med en noget kortere planlægningsramme; alt fra nogle måneder til blot få dage. Det er derfor svært at finde ledige tider i orkestrenes kalendere til indspilningen af komponisternes værker. Men trods den langsigtede planlægning hos orkestrene opstår der ofte et hul i planerne på 1-5 arbejdsdage mere eller mindre uforudset – og her kan Nordic Music Pool komme i spil. Via Nordic Music Pool vil nordiske komponister med et værk til indspilning og nordiske orkestre med tid i kalenderen hurtigt kunne finde hinanden.

Nordic Music Pool vil synliggøre uudnyttede ressourcer, øge det kunstneriske samarbejde og skabe ny jobs i musikbranchen. Med et stort udbud af muligheder for liveindspilninger bliver det nemmere at finde den løsning, der passer bedst til den individuelles budget, og hermed stiger chancen for at indspilninger med liveorkester frem for brugen af samples vil vinde indpas. Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner arbejder tæt sammen med de nordiske søsterorganisationer, Norsk Teater- og Orkesterforening, Svensk Scenekunst, Finlands Symfoniorkestre og Islands Symfoniorkester. Brancheklubben for Film- og mediekomponister har et lignende netværk af komponistforeninger i de nordiske lande. Alle disse organisationer har vist interesse for at deltage i projektet.


コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page