top of page

Nordisk Grøn Orkesterguide

DEOO har på vegne af Nordisk Orkesterkomité iværksat projektet "Nordisk Grøn Orkesterguide". Projektet gennemføres i samarbejde med Bæredygtig Kulturliv NU, BARC Scandinavia og Danske Kulturbestyrelser. Formålet med projektet er at udarbejde en fælles Nordisk Grøn Orkesterguide, der skal hjælpe de nordiske orkestre med at sætte et mindre klimaaftryk i forbindelse med deres virke. Hertil vil projektet benytte orkestrenes kommunikationsplatforme til at understøtte samfundsdebatten om grøn omstilling. 

DEOO og Bæredygtig Kulturliv NU afholdt en klimasalon ved den årlige Nordiske Orkesterkonference i 2022 i Reykjavik. Klimasalonen gav konferencedeltagerne inspiration til, hvordan orkestre og ensembler kan arbejde med klimabæredygtighed. Der blev diskuteret klimafakta på orkesterområdet, tænkt kreativt og indsamlet cases med konkrete klimatiltag blandt de nordiske orkestre. Klimasalonen resulterede i, at deltagerne skrev under på en hensigtserklæring om, at de frem mod Nordisk Orkesterkonference i 2023 vil arbejde mere bæredygtigt.
 
Det var også på Nordisk Orkesterkonference i 2022, at projektgruppen, der har realiseret en fælles nordisk grøn orkesterguide, blev nedsat. Projektgruppen, der indsamler viden om nye og hensigtsmæssige bæredygtighedstiltag, består af Asbjørn Keiding, direktør i DEOO, Jakob Teglgaard, stifter af Bæredygtig Kulturliv NU, Lars Bertolt Winther, managing partner i BARC Scandinavia, og Jökull Torafson, event manager for Islands Symfoniorkester.

Projektgruppen har et tæt samarbejde og løbende sparring med Julie's Bicycle. Julies Bicycle er en anerkendt engelsk non-profit organisation, der mobiliserer kunst og kultur til at tage handling i forhold til klima- og miljøkrisen.

Projektet præsenterede Den Grønne Orkesterguide til Nordisk Orkesterkonference 2023. Læs pressemeddelelsen her.

bottom of page