top of page

Finn Schumacker


Bestyrelsesleder - bestyrelsesleder@deoo.dk

Finn Schumacker er en af dansk musiklivs mest erfarne ledere. I perioden 2007-2021 var han musikchef for Odense Symfoniorkester, og han har tidligere beklædt lignende stillinger i Aalborg og Helsingborg. Desuden var han i tre år rektor for Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus.
 

Efter uddannelse på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med tuba som hovedinstrument fik han ansættelse som musiker, først i Fynske Livregiments Musikkorps, siden som solotubaist ved Bayerische Staatsoper i München. I samme periode var han aktiv som kammermusiker og som underviser i Europa, Japan og USA.
 

Finn Schumacker har i mange år været aktiv som rådgiver og i bestyrelsesarbejde i kultursektoren, bl.a. som formand for Kulturministeriets Uddannelsesråd for Musikkonservatorierne og som bestyrelsesmedlem i den europæiske sammenslutning af musikkonservatorier. Udover bestyrelser i DEOO – Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner og i Danske Kulturbestyrelser, hvor han også er formand, sidder han for bl.a. Danmarks Evalueringsinstitut, Den Jyske Opera, Ars Nova Copenhagen.
 

 


 

bottom of page