top of page

ons. 19. apr.

|

Bremen

Netværkstur til Deutsche Kammerphilharmonie og Stadtteil-Oper i Bremen

Die Deutsche Kammerphilharmonie Bremen flyttede i 2007 til Tenever, et af Tysklands mest socialt belastede kvarterer. I dag er orkesteret et af verdens bedste kammerorkestre, og de har gjort det til deres ambition at forbedre fremtidsudsigterne for medlemmerne i deres lokalsamfund.

Billetter sælges ikke
Udsolgt
Netværkstur til Deutsche Kammerphilharmonie og Stadtteil-Oper i Bremen

Tid & sted

19. apr. 06.00 CEST – 20. apr. 17.00 CEST

Bremen, Tyskland

Beskrivelse

Kom med på en netværkstur, hvor du får mulighed for at opleve, hvordan man kan kombinere den højeste kunstneriske kvalitet med byudvikling og et meget stærkt lokalt og socialt engagement. Turen går nemlig til Bremen for at besøge orkestret ’Die Deutche Kammerphilharmonie’, der har en fascinerende historie, og er et af verdens bedste kammerorkestre.   

Orkestret flyttede i 2007 til prøvelokaler på en folkeskoleskole i Tenever, et af, ikke bare Bremens, men Tysklands, mest socialt belastede kvarterer i den østlige del af byen. Hér besluttede orkestret sig for at tage nye vigtige opgaver på sig: Fremover ville orkestret ikke blot være et af verdens kunstneriske bedste, de ville også bidrage aktivt til at løfte lokalsamfundet. Hurtigt blev der etableret tætte forbindelser mellem orkestret, skolen og lokalsamfundet, og musikerne begyndte at arbejde sammen med både lærere, elever og lokale beboere om musikbaserede samfundsprojekter.   

Orkestret har gjort det til dets ambition at forbedre fremtidsudsigterne for unge mennesker og andre medlemmer af lokalsamfundet. I dag er orkestret således blevet en central katalysator for udvikling af lokalsamfundet. Omdrejningspunktet er den årlige community opera, Stadtteil-Oper, som hvert år i april involverer hele lokalområdet i tilblivelsen: fra beslutning om indholdsmæssige temaer, scenografi, kostumer, telt, festivalområde og ikke mindst fremførsel af selve værket — og det virker. Forestillingen spiller for fulde huse, giver genlyd i hele Bremen og er nu et stolthedsprojekt for bydelen.   

Som deltager i netværksturen, får du en grundig indføring i arbejdet og erfaringerne. Vi bliver modtaget af Albert Schmitt, som er direktør og kunstnerisk leder for orkestret, politikere, borgere og projektledere fra lokalsamfundet. Om aftenen vil alle overvære generalprøven på operaen.   

Turen er for DEOO-medlemmer - Ledere, medarbejdere og bestyrelsesmedlemmer, kollegaer fra kulturlivets organisationer, medlemmer af kunstfonden, medarbejdere ved Slots- og kulturstyrelsen, kommunale kulturchefer og kulturkonsulenter.

Praktik

  • Rejseplan: Afgang København, onsdag 19. april kl. 06.00 - programstart i Bremen kl. 13.00 Ankomst København torsdag 20. april kl. 17.00
  • Overnatning: Maritim Hotel & Congress Centrum Bremen, Hollerallee 99, 28215 Bremen
  • Forplejning: Frokost og middag i Tenever, morgenmad på hotel

Pris

  • Early bird – kr. 3.500,00 (ved tilmelding før 31/12 2022)
  • Late bird – kr. 4.300,00

Price

Price

Number

Total

bottom of page