Den Ny Opera

Opera

Med udsigt til Vesterhavet og adresse i det smukke Utzon-tegnede Musikhuset Esbjerg ligger Den Ny Opera - Esbjergs musikdramatiske egnsteater.

Oprindelsen

Initiativet til etableringen af egnsteatret Den Ny Opera opstod lokalt. Under navnet Sydvestjysk Opera Ensemble stod en håndfuld studerende ved Vestjysk Musikkonservatorium op gennem 1990-erne, bag en række opera-produktioner som - med musikstuderende på scenen og i orkestergraven - spilledes på det lokale Esbjerg Teater og på turné på en lang række teatre landet over. Gennem disse produktioner skrabede kompagniet erfaringer sammen om snart sagt alle aspekter af teater-produktion. Antallet af forestillinger steg fra produktion til produktion og dokumenterede, at der fandtes både publikum til og marked for musikdramatik såvel lokalt som ude omkring i landets teaterforeninger. I 1997 indviedes Musikhuset Esbjerg og to år senere - 1. januar 1999 - etablerede Esbjerg Kommune og Ribe Amt det musikdramatiske egnsteater Den Ny Opera, med hjemadresse og fast spillested i Musikhuset. Den Ny Opera opstod således som en naturlig professionel videreudvikling af initiativet bag Sydvestjysk Opera Ensemble.

Den Ny Opera

Fra begyndelsen producerede Den Ny Opera hvert år 2 voksen-forestillinger med premiere i Musikhuset Esbjerg og efterfølgende turné rundt til landets teaterforeninger. Plus en årlig forestilling for børn, som spilledes på skoler og teatre over hele landet. Repertoiret: Opera - fra Händel og Mozart med originalinstrumenter i orkesteret over Wagners kæmpeværk Nibelungens Ring til nyskrevet musikdramatik for voksne og ikke mindst - for børn.

Bemærkelsesværdigt er naturligvis produktionen af Richard Wagners gigantiske opera-tetralogi Nibelungens Ring – 15 timers opera fordelt på fire forestillinger, som tilsammen udgør det absolutte hovedværk i det nittende århundredes musikdramatik. Den Ny Opera gennemførte, i samarbejde med Sønderjyllands Symfoniorkester, produktionen af Ringen i årene 2003-2008 og slog dermed for alvor sit navn fast som en seriøs spiller på den danske operascene.

DEOO - Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner

Vartov, Farvergade 27A 2 sal, 1463 København K Danmark
Tlf.: +45 51 29 13 79
Email: kontakt@deoo.dk
CVR: 38523120

  • Følg DEOO på facebook
  • Følg DEOO på twitter

© 2019 DEOO - Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner.