top of page

Udvid eksportstøtten til hele den levende musik

Indholdet af den kommende musikhandlingsplan blev tirsdag drøftet med Kulturminister Mette Bock, og DEOO – Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner var til stede blandt de inviterede interessenter fra branchen. Formand for DEOO Eyvind Vesselbo understregede overfor ministeren vigtigheden af at inkludere tiltag i handlingsplanen, der finansierer eksportstøtte til flere genrer end blot den populære musik.


DEOO deltog tirsdag d. 4. september i et møde i Kulturministeriet med Kulturminister Mette Bock som vært. Mødet havde til formål at drøfte indholdet af den kommende musikhandlingsplan, der ventes at ligge klar inden længe. I den nuværende musikhandlingsplan, der løber fra 2015-2018, finansieres blandt andet eksportstøtte til dansk populærmusik. Hos MXD Music Export Denmark, som forvalter støtten, er populærmusik defineret som pop og rock med tilhørende undergenrer. Herved udelukkes støtte til andre genrer – herunder den klassiske musik, så når danske ensembler, der hverken spiller pop eller rock, ønsker at skabe et brand udenlands, er der ingen hjælp at hente ad den vej.

”Vi har adskillige ensembler i Danmark, som gør sig godt i udlandet, så interessen for flere genrer af dansk musik end blot populærmusikken er til stede. Med ekspertviden og eksportstøtte via en udvidelse af den nuværende MXD-ordning vil vi fortsat kunne sikre, at danske artister har adgang til de internationale scener af høj kvalitet,” siger Eyvind Vesselbo, formand i DEOO.

Eyvind Vesselbo understregede derfor overfor kulturministeren på tirsdagens møde behovet for at inkludere andre genrer end populærmusikken i musikhandlingsplanen, når der tales om eksportstøtte.

”Der er behov for, at vi også prioriterer andre genrer herunder bl.a. den klassiske musik – og ikke bare pop og rock, men det bør ikke ske på bekostning af andre dele af dansk musikliv. Der er derfor ikke tale om, at MXD – som gør det rigtigt godt – skal dele midlerne mellem flere genrer, men derimod at Kulturministeren udvider den samlede pulje, så der kan arbejdes lige så professionelt med andre dele af dansk musik,” fastslår Eyvind Vesselbo.

I forbindelse med den kommende musikhandlingsplan ser DEOO desuden gerne, at behovet for initiativer, der bidrager til praksisfællesskaber mellem de udøvende kunstnere og folke- og musikskolerne imødekommes, samt at Kulturministeren medtager tiltag, der har fokus på publikumsudvikling for den levende musik.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page