top of page

Musikalsk kvalitet bør prioriteres

DEOO ønsker, at den høje kunstneriske kvalitet hos både DR’s Ensembler, herunder DR SymfoniOrkestret, og Det Kongelige Kapel bevares. Kapellet og DR SymfoniOrkestret har begge høj international klasse og er blandt de ældste på deres felt. De to orkestre er specialiserede på hvert sit område og mestrer hver deres håndværk på ypperste vis:

Det Kongelige Kapel regnes for at være det ældste orkester af sin art. Orkestret er solidt forankret i sin rolle som hele Det Kongelige Teaters orkester og er uløseligt bundet til teatrets mange produktioner af ballet, opera og skuespil. Det er scenekunstens mesterorkester, der dagligt effektivt omstiller sig til de mange forskellige forestillinger, der opføres på både Gamle Scene, Skuespilhus og Opera.

DR Symfoniorkestret har siden 1925 understøttet hele DR’s mange gøremål og er tæt knyttet til husets mange andre produktionsflader; TV, radio, film, B&U arbejde m.m. Derudover virker orkestret til stor inspiration for, hvordan hele branchen arbejder – især med hensyn til digital formidling. DR’s Ensembler har taget nogle banebrydende skridt i udforskningen af, hvordan de digitale medier kan benyttes til at knytte nyt og gammelt publikum sammen med den klassiske musik, f.eks. med daglige nyheder om klassisk musik på dr.dk, Den Klassiske Musikquiz og Vidunderbørn på både tv og web. Her når musikken millioner af lyttere, seere og netbrugere. Samtidig kobles musikken i stadigt stigende grad sammen med banebrydende ny teknologi – fra virtual reality til go-pro kameraer, apps og robotkameraer.

Det er DEOO’s klare holdning, at ensemblernes kvalitet og fremtidige udviklingsmuligheder på den danske og internationale musikscene bedst sikres ved, at DR SymfoniOrkestret og Kapellet fastholder deres selvstændige kunstneriske profil.

Foto: Natascha Thiara Rydvald

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page