top of page

Prinsens Musikkorps tilknyttes Flyvevåbnet per 1. oktober
DEOO – Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner ønsker Prinsens Musikkorps tillykke med overgangen fra Hæren og Jydske Dragonregiment i Holstebro til Flyvevåbnet.


Forsvarets værn har således nu hver deres musikkorps; Prinsens Musikkorps er tilknyttet Flyvevåbnet, Søværnets Tamburkorps til Søværnet, Slesvigske Musikkorps til Hæren og Den Kongelige Livgardes Musikkorps til Kongehuset. Prinsens Musikkorps vil forsat sørge for smukke messingklange fra Skive Kasserne, hvor orkestret stadig vil benytte de gode øvefaciliteter i Musikhuset.

Med den nye tilknytning til Flyvevåbnet følger også nye uniformer. Orkestret vil fremover bære Flyvevåbnets uniform, men musikerne kommer også til at bibeholde Hans Kongelige Højhed Prins Henriks ’H’, som de bærer på deres uniformer. Prinsen, der henvises til i orkestrets navn, er nemlig HKH Prins Henrik.

Musikchef Leo Ebbesen Petersen udtaler på Prinsens Musikkorps Facebookside: ”Vi glæder os til samarbejdet med Flyvevåbnet. Ligesom Prinsens Musikkorps er det jo et moderne værn med masser af gå-på-mod og innovationskraft.”

Prinsens Musikkorps repræsenterer Forsvaret ved en lang række begivenheder, men har også på dygtig vis skabt en relevant kobling mellem den militære, klassiske messingmusik og populærgenrer med spændende solister og civile samarbejdspartnere. Blandt andet samarbejder musikkorpset med Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, MGK-kurser og unge musiktalenter fra Aalborg Kulturskole.

”Vi vil også fortsat glæde os til at betjene hærens enheder med musik – og vi takker for de mange gode stunder, som vi har haft med regimenter og enheder rundt om i landet,” udtaler Leo Ebbesen Petersen, og fortsætter, ”Vi kan bygge bro, skabe glæde og forståelse mellem mennesker. Gennem musikken kan vi vise, hvad det er for værdier, og hvad det er for en kultur i samfundet, som Forsvaret og Flyvevåbnet konstant står på mål for.”


Orkestret spiller koncert i hele landet. Næste gang du således kan høre Prinsens Musikkorps er den 2. oktober i Kulturhavn Gilleje.


Læs mere på Prinsens Musikkorps Facebookside her.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page