top of page

Gode nyheder: Kompensation til freelance-musikere og selvstændige


Genåbningen af kompensationsordningerne for selvstændige, freelancere og kunstnere mv. er et vigtigt skridt for at sikre denne gruppes fremtidige arbejde.


Regeringen har med en aftale i går med Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Konservative og Alternativet besluttet at genåbne kompensationsordningerne for selvstændige, freelancere og kunstnere mv. Alle i denne gruppe, som står til at få et tab i omsætning eller indkomst på mindst 30 % frem til d. 3. januar, vil kunne søge ordningen. Hos DEOO – Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner er glæden stor.

”Vi er meget glade for den nye ordning, der muliggør, at vi også efter nedlukningen har selvstændige ensembler og freelance musikere i Danmark på allerhøjeste niveau,” udtaler sekretariatsleder hos DEOO, Asbjørn Keiding og fortsætter: ”Flere af vores medlemmer har fået aflyst turnéer internationalt og oplever, at usikkerheden omkring restriktioner, billetsalg og nedlukninger påvirker koncertbookingerne de kommende måneder. Deres kalendere er simpelthen tomme. De har hidtidigt ikke været dækket af andre puljer, og det er derfor utrolig vigtigt, at de nu kan få hjælp. Stor cadeau til regeringen og de partier, der er med i aftalen.”

Ét af DEOO’s medlemmer, vokalensemblet Theatre of Voices, har for nyligt optrådte som hologrammer i Hong Kong og anses som nogle af de største kapaciteter inden for tidlig og ny vokalmusik - bl.a. som artists in residence på Kings Palace i London. Men har nu store udfordringer med turnévirksomhed og koncertbookinger.

”Theatre of Voices skulle igen optræde live i Japan. Men ikke alene tømmes kalenderen hurtigt, nye aftaler skrives højst med blyant, og hvis ensemblet endelig skulle optræde i Asien, skal de opfylde nogle meget restriktive karantænekrav for egen regning. Helt konkret skal man opholde sig 14 dage på et hotelværelse uden at besøge sine kollegaer i naboværelserne, ikke åbne for vinduet, og maden skal nærmest skubbes ind under døren. 14 dage i total isolation for at kunne optræde – det lader sig næppe gøre,” siger Asbjørn Keiding, ”Ensemblet kan nu heldigvis få dækket nogle af deres udgifter, således de fortsat kan synge og turnerer til stor glæde for publikum på den anden side af nedlukningen.”


Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page