top of page

Finansloven 2024: Flerårig prioritering nødvendig


DEOO glæder sig over, at der er afsat midler til Concerto Copenhagen, Nordkraft Bigband og Copenhagen Phil i den netop indgåede finanslov for 2024. Musik af højeste kvalitet fra Frederikshavn til Nykøbing Falster bliver tilgodeset, men der er brug for en mere langsigtet prioritering.


Regeringen har med et historisk stort antal af Folketingets partier indgået en finanslovsaftale, der afsætter 1,1 milliard kroner til kulturområdet.

”Vi er rigtig glade for, at folketingets kulturordførere, regeringen og især kulturminister Jakob Engel-Schmidt har lyttet til vores tanker og ønsker for musikområdet. At Nordkraft Bigband og Copenhagen Phil får flere midler på finansloven sender et vigtigt signal om, at musik af højeste kvalitet skal nå publikum i alle dele af landet. Det er store områder, de to orkestre dækker – hele Sjælland og hele Nordjylland – og her kan der være langt til nærmeste kulturoplevelse,” udtaler direktør i DEOO Asbjørn Keiding og fortsætter, ”der er dog det ’men’, at bevillingerne kun er etårige, og det gør det umådeligt svært at drive et professionelt orkester. Bevillingen på finansloven til Concerto Copenhagen er netop flerårig, hvilket i langt højere grad giver dem mulighed for at tænke strategisk og holdbart. Vi ser et klart behov for mere langsigtet prioritering af særligt symfoniorkestrene, og ser frem til at tage den dialog med politikerne.”

Concerto Copenhagen modtager 1,6 mio. kroner i en firårig periode 2024-2027 (i alt 6,4 mio. kroner). Nordkraft Bigband modtager et driftstilskud for 2024 på 2 mio. kroner. Copenhagen Phil – hele Sjællands Symfoniorkester modtager 2 mio. kroner til projektet Ouverture for børn og unge.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page