top of page

DEOOs bestyrelsesleder får direktørjob i den europæiske sammenslutning af musikkonservatorier


DEOOs bestyrelsesleder Finn Schumacker lander nyt job som direktør for den europæiske sammenslutning af musikkonservatorier AEC. Schumacker tiltræder stillingen d. 1. februar 2024.

”AEC får en af dansk kulturlivs mest erfarne ledere som ny direktør. I DEOO er vi meget stolte af at have Finn i spidsen for arbejdet for dansk musikliv, og jeg er overbevist om, at Finn vil kunne bidrage med sin store viden til det europæiske samarbejde på konservatorieområdet,” udtaler Asbjørn Keiding, direktør i DEOO – Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner.

Finn Schumacker er tidligere musikchef ved Odense Symfoniorkester samt Aalborg Symfoniorkester og administrerende direktør for Helsingborg Symfoniorkester og Koncerthus. Hans CV tæller også jobs som rektor for Det Jyske Musikkonservatorium og solotubaist ved Bayerische Staatsoper i München.

Schumacker har i mange år været aktiv som rådgiver og i bestyrelsesarbejde i kultursektoren, bl.a. som formand for det daværende Kulturministeriets Uddannelsesråd for Musikkonservatorierne og som bestyrelsesmedlem i netop AEC. Udover bestyrelsen i DEOO er han bestyrelsesleder i Foreningen af Danske Kulturbestyrelser.

“Det er en stor ære at få overdraget ledelsen af AEC og organisationens meget vigtige arbejde. I en stadig mere usikker verden er jeg overbevist om, at musik kan bidrage til de nødvendige løsninger, for med sit universelle sprog har musik altid arbejdet på tværs af kulturer og landegrænser. Derfor har videregående musikuddannelser en særlig forpligtelse til at arbejde for fællesskaber, håb og en fremtid, hvor kunsten spiller en større rolle,” siger Finn Schumacker om det kommende arbejde for AEC.

AEC, som også de danske musikkonservatorier er medlem af, har base i Bruxelles og består af ca. 300 medlemmer i 57 lande i og uden for Europa. Organisationen arbejder for at fremme vilkårene for de videregående musikuddannelser i Europa ved bl.a. lobbyvirksomhed, netværksaktiviteter og tværgående projekter.

Finn Schumacker fortsætter som bestyrelsesleder i DEOO.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page