top of page
Musica Ficta.jpeg

Copenhagen Vocal Ensemble Musica Ficta

Ensembler

Musica Ficta er et professionelt vokalensemble, dannet i 1996 af komponisten og dirigenten Bo Holten. Her har han realiseret sin vision om et fleksibelt og projektorienteret ensemble, hvor den virtuose ensemblesang i alle dens afskygninger står i centrum. 
 

Musica Ficta består af kernegruppe på 12 af Danmarks bedste ensemblesangere, men det er altid de enkelte opgaver, der afgør ensemblets størrelse og stemmesammensætning. På den måde kan man opleve Musica Ficta med alt fra tre damestemmer til en barokbesætning på 16 sangere.

 

Musica Ficta favner et meget bredt repertoire. Ensemblets speciale er dog musikken fra middelalder og renæssance, hvor komponisterne ikke skrev deres store værker for symfoniorkestre, men for den menneskelige stemme. Musica Fictas kunstneriske leder og dirigent, Bo Holten, er blandt verdens førende på dette felt.

Musica Ficta betragter endvidere arbejdet med den danske sangskat som en central del af sit virke. I en verden af mainstream arbejder ensemblet for at blive ved med at introducere det bedste af det oversete og det sjældne. Ønsket er især at introducere nye og herhjemme oversete hjørner af vokalmusikkens verden.

bottom of page